Најважното нешто за заварувањето со картички

Како што знаеме дека плочите со карти се многу жешки овие години.За плочите со картички, постојат различни видови имиња како картички од покемон, картички за тренер, спортски картички, картички за тргување, картички PSA, картички SGC, картички BGS, SCG картички и така натаму.Ако сте заинтересирани за овие производи и сакате да го започнете вашиот бизнис, треба да знаете едно нешто за заварувањето со картички, тоа е ултразвучната линија.

Зошто да изберете ултразвучен заварувач?

Традиционалните алатки за заварување се лепак и завртки.Во споредба со завртките, изгледот на заварувањето со технологија на ултразвучно заварување е поубав;освен тоа, процесот на заварување е побрз, а картичките може да се заварат во рок од една секунда.Во споредба со лепилото, технологијата на ултразвучно запечатување е поеколошка, процесот на заварување е побрз, нема феномен на прелевање како лепилото, а изгледот по заварувањето е убав и чист.Затоа се повеќе клиенти избираат да користат технологија за заварување со картички.

Која е ултразвучната линија?

Ултразвукот е процес во кој пластичните делови веднаш се спојуваат со триење генерирано од вибрации со висока фреквенција.Ултразвучен заварувачпренесува ултразвучни бранови на пластичните делови преку ултразвук.

Вообичаени проблеми со ултразвучните линии?

1. Нема ултразвучна линија

Ултразвучната линија е клучот за заварување.Ако производот нема ултразвучна линија, не постои начин да се користи ултразвучна машина за заварување за заварување.Ако наидете на овој проблем, можете да изберете да замените друг стил на плоча со ултразвучна линија за последователно прилагодување на мувлата.Ако не сакате да промените друг стил, можете да побарате од добавувачот на плочи со картички да додаде ултразвучна линија врз основа на оригиналниот калап, но на овој начин ќе биде релативно висока цена, бидејќи ќе вклучи ревизија на ултразвучната мувла.

2.Несоодветна големина на ултразвучна висина на линијата

Општо земено, висината на ултразвучната линија е 0,3-0,5 мм.Ако висината на ултразвучната линија е превисока, тоа ќе предизвика прелевање на лепак.Ако висината на ултразвучната линија е премногу мала, ефектот на заварување не е силен и лесно се распаѓа.

Како да ги најдете овие проблеми?

1. Пред плаќањето на плочите со картички, можете да прашате дали добавувачот на плочи со картички има ултразвучна линија и дали висината на ултразвучната линија е до стандард;

2. Пред прилагодувањето на ултразвучната мувла, фабриката за ултразвучна машина за заварување ќе ја провери ултразвучната линија по добивањето на примерокот пред прилагодувањето на мувлата и ќе ве потсети на овој проблем за време на инспекцијата за да ги избегнете следните сериозни проблеми.

За нас Minyang ултразвук, им помогнавме на клиентите од различни земји да започнат сопствен бизнис со картички.Можеме да обезбедиме еднократна услуга од потврда за големината на картичките, потврда за спецификации за ултразвучен заварувач и ултразвучна мувла, потсетување потребно за компресор за воздух, потврда за напонот на заварувачот и приклучокот, до проверка на ултразвучната линија пред производството, до прилагодување на параметрите и до сликите и видеа кои се испраќаат за одобрување до последниот од аранжманот за пратката.Имаме повеќе од 20 години искуство во оваа индустрија и веруваме дека нашето искуство може да придонесе за вашиот бизнис.


Време на објавување: 19 април 2022 година