Ултразвучно заварување за безбедносни заптивки

Безбедносните пломби главно се користат за различни видови производствени линии, се разбира дека можеме да избереме други начини за запечатување, но во споредба со традиционалните начини како хемискиот, ултразвучниот пластичен заварувач е најбрзиот и воедно најисплатливиот начин.

безбедносни пломби заварувач, заварувач за безбедност на транспортот, заварувач за заштитни пломби, заштитни заптивки ултразвучен заварувач, заштитни заптивки за транспорт на пластика ултразвучен заварувач, заштитни пломби ултразвучен заварувач за пластика, заштитни заптивки за транспорт на пластика ултразвучен заварувач за пластика

Доколку сакате да купитеултразвучен пластичен заварувач за безбедносни пломби, треба да знаете подолу зазаварување со ултразвучни безбедносни заптивки:

1. Фреквенција на ултразвучен заварувач: Нормално ќе избереме 20 khz не 15 khz, бидејќи фреквенцијата 15 khz може да ги скрши заварените делови

2. Ултразвучна моќност на заварувачот: Добавувачот на пластичен заварувач треба да знае колку шуплини, а исто така и вкупната должина за потврда на моќноста на машината.

3. Ултразвучен сонотрод: можеме да го наречеме и ултразвучен калап, за заварување на безбедносните заптивки, мора да го направиме тестирањето на Ansys пред да го произведеме сонотродот или калапот за да се увериме дека излезната моќност е рамномерна, со цел да се избегне проблемот на некои деловите се запечатени, а другите делови не.Освен тоа, ултразвучниот сонотрод е потрошен, подобро е да се подготви барем горниот сонотрод како клун.

4. Дизајн на безбедносни пломби: еве два најчести проблеми.

О: Металните парчиња внатре не се совпаѓаат со заптивката, ако металното парче е преголемо, пластичната количина на површината за заварување не е доволна, површината за контакт ќе се скрши за време на процесот на заварување.

Б: Ако количината на пластика на површината за заварување не е доволна, контактната површина ќе се скрши за време на процесот на заварување.

Ние, ултразвучниот Мингјанг, се занимававме со многу случаи на заварување на ултразвучни безбедносни заптивки, ако сте заинтересирани за нас, ве молиме известете ни, веруваме дека можеме да ви ги обезбедиме најдобрите решенија за заварување.

 

 


Време на објавување: 23 април 2022 година