Што е линија за ултразвучно заварување?Како да изберете ултразвучен рог за заварување?

Клучот наултразвучно заварување на пластикае дизајнот на спој за лемење идизајн на ултразвучен рог.За да се постигне најдобар ефект на ултразвучно заварување на пластика, потребно е да се избере соодветната ултразвучна моќност, притисок и време на заварување и да се поправат деловите на тела,заварувачки спојповршината на интерфејсот облик разумен дизајн.

Ултразвучен дизајн на рогови, Ултразвучна линија за заварување

Дизајн на точки за заварување:
За да се дизајнира разумна структура на зглобот за лемење, структурата на спојката за лемење во јачината на поврзувањето мора да го достигне однапред определениот индекс, во исто време изгледот треба да биде што е можно поубав.
Структурата на спојката за лемење е поврзана со дебелината на заварот.Со дебелината на заварот, големината на заварот е различна.

Дизајн на површината за заварување;
Со цел да се направи ултразвучната енергија концентрирана во процесот на пластично заварување, да се скрати времето на заварување, да се подобри квалитетот на заварувањето, истата структура на површината за заварување треба да биде прилагоден дизајн.
Кога два пластични делови треба да се заварат во рамнина, треба да се дизајнираат жици за заварување.Квалитетот на заварувањето на две мазни рамнини не може ефективно да се гарантира.

Ако конвексен раб со одредена површина на пресек е дизајниран на површината за заварување на заварот, што се нарекува барател на енергија, енергијата на ултразвучните вибрации може да се концентрира во процесот на заварување и времето на заварување може да се скрати.

По ТОПЕЊЕТО, КОНВЕКСНИТЕ рабови (ЕНЕРГЕТСКИ ВОДИЧИ) СЕ САМО рамномерно распоредени по површината за заварување, така што ќе се добие цврста цврстина на поврзување и ќе се намали деформацијата на површината за заварување.
Користете триаголен барател на енергија наместо правоаголен барател на енергија, ефектот ќе биде подобар.

Придобивки од дизајнот на површината за заварување;
Во процесната практика, нема енергетски водич (водичка жица), ефектот на заварување е многу различен.Под истите услови, барателот на енергија може многу да го скрати времето на заварување.

Различни употреби на пластични производи напластично заварувањебарањата за структурата на површината се исто така различни.Некои нагласуваат убавиот изглед, некои ја нагласуваат силата на заварување, некои нагласуваат добро запечатување и така натаму.

Структурата на самиот завар има големи ограничувања на обликот на површината на заварот.Затоа, дизајнот на површината за заварување мора сеопфатно да се разгледа во согласност со специфичните барања и обликот на заварување за да се формира разновидна диференцирана површина за заварување.

Фабрика за ултразвучна опрема во Мингјанге производител и ние сме специјализирани за производство на машина за ултразвучно заварување повеќе од 20 години.
Фабрика:Нашата фабрика се наоѓа во градот на кинеската индустрија-Гуангдонг.Како глобален добавувач кој може да обезбеди серија решенија за заварување на пластика, ја извезовме нашата опрема во 56 земји и ја освоивме довербата на клиентите.

Производи: Ултразвучна машина за заварување, ултразвучен генератор, машина за заварување со висока фреквенција, машина за топло топење, машина за заварување со центрифугирање, друга прилагодена ултразвучна машина итн.
Сертификација:Положивме сертификат ISO9001, а сите машини поминаа CE и други сертификати (според вашите барања).
Сервис:Можеме да обезбедиме бесплатни технички решенија за заварување од почетокот на пластичниот проект до производот се произведува совршено, и поддржуваме бесплатни примероци за заварување.имаме долгорочен тим за услуги по продажбата.


Време на објавување: 31.08.2022